Ε.Ο.ΠΕ- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κοριτσιών Κ18: Μια μεγάλη γιορτή στο Ηράκλειο Κρήτης

Από την 1η έως την 9η Ιουλίου 2024, το Ηράκλειο Κρήτης θα φιλοξενήσει τον Β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ18 (Κορασίδων), σηματοδοτώντας την πρώτη τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης που γίνεται στην Ελλάδα μετά το 1995.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το ελληνικό βόλεϊ, που θα αναδείξει τη χώρα μας ως κεντρικό σημείο αναφοράς στον ευρωπαϊκό αθλητικό χάρτη.

Στον όμιλο της Ελλάδας, κληρώθηκε η Τουρκία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία και η Λιθουανία. Ο Α’ όμιλος αλλά και η τελική φάση θα διεξαχθούν στη Ρουμανία και μαζί με την διοργανώτρια χώρα βρίσκονται επίσης το Βέλγιο, η Κροατία, η Ιταλία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο, το οποίο θα υποδεχτεί το μέλλον του ευρωπαϊκού γυναικείου βόλεϊ από όλη την Ευρώπη, με τις οκτώ χώρες να στοχεύουν για τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στα ημιτελικά. Υπό προϋποθέσεις και η τρίτη θέση μπορεί να οδηγήσει απευθείας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κοριτσιών Κ18.

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης που βρίσκεται κοντά στο Ελληνικό βόλεϊ για άλλη μία μεγάλη διοργάνωση, ενώ την υποστήριξη τους παρέχουν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΑΚΗ). η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης (ΕΣΠΕΚ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Οι προπονήσεις των ομάδων θα γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο Καραναστάσης, το οποίο βρίσκεται στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, προσφέροντας έτσι ένα σύγχρονο και κατάλληλα εξοπλισμένο περιβάλλον για τις ανάγκες των αθλητριών.

Η διοργάνωση αυτή όχι μόνο θα προάγει το άθλημα του βόλεϊ αλλά και θα προσελκύσει εκατοντάδες θεατές και τουρίστες στο Ηράκλειο, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και την προβολή της Κρήτης σε διεθνές επίπεδο. Οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τις αθλητικές ενώσεις, έχουν φροντίσει να παρέχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες για την άψογη διεξαγωγή του ομίλου του Ευρωβόλεϊ κοριτσιών Κ18.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο Youtube.